2012. október 16., kedd

5 év után frissítik a távközlési jegyzéket

Az Európai Bizottság elhatározta, hogy a 2007-ben készült távközlési szolgáltatók jegyzékét aktualizálni kell.

Ez a jegyzék csak azokat a távközközlési vállalatokat érinti amelyekre az uniós távközlési jogszabályok 7. cikke alkalmazható. A jegyzék frissítése során figyelembe veszik a jelentősebb piaci és technológiai változásokat. Ebbe bele tartoznak az internet alapú szolgáltatások és alkalmazások, valamint a nagy sebességű internetes szolgáltatások is.

Ezt a listát utoljára 2007-ben frissítették ami miatt mára már elavulttá vált. Az érintett feleknek 2013 januárig kell benyújtaniuk a válaszukat.

„Ahhoz, hogy a szabályozás kialakítása során kizárólag a tartós strukturális versenyproblémákra és a beruházások előmozdítására összpontosíthassunk, naprakész tudással kell rendelkeznünk az ágazatot érintő technológiai változások terén.” (Neelie Kroes)

Első lépésként kérdőív formájában igyekeznek feltérképezni a jelentősebb technológiai trendek és ezek alkalmazási területeit. Ezek után az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete (BEREC), valamint a tagállamok képviselőiből álló, tanácsadói feladatokat ellátó hírközlési bizottsággal folytatott konzultációt követően a bizottság módosított ajánlást fogad majd el.

Ez a második felülvizsgálat amit készítenek. Az első ajánlás 2003-ban készült amit 2007-ben vizsgáltak felül.

A céljuk, hogy a nemzeti szabályozó hatóságok munkáját segítsék abban, hogy összehangoltan tudják szabályozni a piacaik szabályozását.

Forrás:
Távközlési piacok listája
7. cikk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése