2012. október 9., kedd

Firefox 18 már Metro felületen készül

A Windows 8 csak a metrós böngészőket támogatja

 

A Windows 8 miatt a Firefox 18 már Metro felületen készül mivel az új Windows nem támogat másfajta böngészőt.


A Microsoft úgy véli megváltozott a világ annyira, hogy a Windows 7 Aero interfész már elavulttá vált. Ezt azzal, indokolják, hogy nagy teljesítményű asztali számítógépet már csak azok vásárolnak akik videóvágásra, vagy tudományos munkára használják a gépet. Ezzel szemben a felhasználók többsége inkább laptop-ot, vagy tablet-et vásárol. "Egyesült Államokban a gyártók idén több tabletet adnak el, mint amennyi asztali gépet, és a pc-eladások 76 százaléka laptop."

A Firefox-nak természetesen lépést kell tartania ezzel az újítással így kénytelenek voltak elkezdeni a Metro interfészt támogató böngészőjüket. Az új böngésző egyszerre képes elérni API-kat és a WinRT alkalmazásprogramozási interfészét. Ezáltal egy hibrid böngésző lett az eredmény, de természetesen még nem minden funkciót sikerült beépíteniük az új böngészőbe. A beépülő modulok miatt elkezdték a SDK fejlesztését, hogy ez a funkció ismét működhessen. Emellett a flash tartalmak újszerű megjelenítésén is dolgoznak, amely az explorer-ben már működik.

A Windows 8 másik a böngészőket érintő újdonsága, hogy csak egy böngészőt lehet használni benne, amit kötelező ezáltal alapértelmezett böngészővé tenni.




Forrás:
Ilyen a metrós Firefox
Kilapul a Windows 8 grafikus interfésze

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése